5_cdb53cfd56.jpeg porer_vetrovi_tretjega_kvadranta.jpg 2_0.jpg 1394383_361932853942127_675872432_n.jpg

Jadranje kot pojem razložimo s premikanjem teles, ki za pogon izkoriščajo energijo vetra, ki je ujeta v jadra. Ko omenimo jadranje, si večina ljudi v glavi ustvari sliko jadrnice z razpetimi jadri. Na njej prijatelji, vsi nasmejani, ki uživajo svoj prosti čas s to popularno dejavnostjo.

Jadranje je vodni šport. Še posebej značilen za morja ali oceane. Jadramo tudi na jezerih in rekah. Za jadranje se uporabljajo tudi druge površine kot je led, beton, zemlja, saj obstajajo tudi vozila na drsalkah in kolesih, ki uporabljajo jadro in energijo vetra za premikanje.

Ta oblika preživljanja prostega časa, športa, tekmovanja je primerna za prav vse ljudi, saj lahko pri jadranju zgolj uživamo v vožnji z jadrnico, lahko se aktivno udeležimo pri krmarjenju ali vlečenju vrvi, ko razvijamo jadro. Lahko to postane naš poklic ali življenjska pot. Jadranje ima več nivojev, zato se vanj lahko vklopijo vsi. Pomembno je le, da imamo na barki izkušenega skipperja, ki zna poskrbeti za varnost posadke in barke ter zna oceniti vremenske pogoje.


Športno jadranje  Otroci in Odrasli do 23.6.2019 

Na zgornji povezavi je urnik športnega jadranja za obdobje marec - junij 2019.