Nedelja, 31. 03. 2019 »Kulinarični pohod istrskih dobrot«

Sečoveljske soline, Strunjanske soline

Zakaj je Kulinarični pohod istrskih dobrot poseben?

Posebna trasa je speljana povsem ob morju in povezuje sečoveljske in strunjanske soline oz. dva naravna parka. Trasa je dolga okrog 12 km in ponuja prečudovite razglede. Po progi so posejane stojnice, na katerih pohodniki degustirate različne istrske dobrote. Trudijo se, da vsako leto dodajo kakšen nov okus in da malo obrnejo progo. Najverjetneje ste opazili, da je poudarek na degustaciji.

Včasih se kaj tudi zalomi. Leta 2018 so prvič uvedli degustacijo pidočev (školjke). Kuhar se ni strinjal z degustacijo in je pohodnikom delil cele porcije. Na pohodu je bilo 1000 ljudi, vaši fantaziji prepuščam, da vam pričara kolono, ki je nastala ob kuharju, ki se ni pustil motiti. Če bi to gledali po TV, bi se celo smejali, kajne? Letos bodo tudi to popravili! Mogoče je to pravi trenutek, da omenim, če je na progi 1000 ljudi, ki štartajo ob približno isti uri, je normalno, da je ob stojnicah gneča. Kdor se s tem ne more sprijazniti, je najbolje, da pride kar na cilj, kjer bo deležen bobičev, vrečke soli, stekelnice odlične Malvazije in zgodb veselih pohodnikov. 

Bodite prvi in povabite prijatelje na ta pohod, preden oni povabijo vas!

Z avtobusom se bomo odpeljali v Lucijo. Štart na parkirišču ŠD GIB v Ljubljani je ob 8.00. S pohodom v Luciji bomo pričeli okrog 9.30. Štartnina za pohod je 20 €. Cena avtobusnega prevoza je 10 € (v primeru, da je avtobus poln). V štartnino so všteti kuponi za degustacije po stojnicah. Obvezno imejte s seboj še kaj drobiža za nakup domačih dobrot. 

Obvezna je predprijava in s tem rezervacija sedeža na avtobusu do ponedeljka, 25. 03. 2019.

Obveščamo vas, da lahko organizator delno spremeni traso pohoda zaradi različnih »dogodkov« na dan pohoda.

OPOMBE:

  • Prijave sprejemamo do zapolnitve mest (50 prostih mest).
  • Plačilo je možno le z gotovino na recepciji društva ali na TRR društva po izdanem računu na vaš elektronski naslov najkasneje 3 dni pred odhodom.
  • Odpoved rezervacije je možna najkasneje 3 dni pred organiziranim pohodom.

PRIJAVE sprejemamo na: info@gib-sport.com ali katja.rudas@gib-sport.com

  • ime in priimek udeleženca
  • starost
  • telefonska številka
  • e-mail
  • izbrani termin pohoda
  • članstvo v ŠD GIB v sezoni 2018/19 (da/ne)

VEČ INFORMACIJ

 

Cena
30.00€
Lokacija

45.5082134, 13.6031335